RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Українського топ-чиновника викрили в незаконній агітації на виборах

Спільна місія іноземних спостерігачів занепокоєна прямою участю генерального прокурора України Юрія Луценка в підтримці нинішнього президента Петра Порошенка у виборчій кампанії.

Про це йдеться у доповіді Бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ, Парламентської асамблеї ОБСЄ, Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), Парламентської асамблеї НАТО та Європарламенту, передає "Інтерфакс-Україна".

"За словами співрозмовників БДІПЛ ОБСЕ та повідомленням ЗМІ, він (Луценко – ред.) з'явився на форумі з висунення нинішнього президента і зробив низку заяв, зокрема на своїй особистій сторінці у Facebook, які поставили під сумнів незалежність його відомства", - йдеться в попередній доповіді місії.

Крім того, спостерігачі зазначили, що декілька кандидатів є предметами кримінального розслідування, яке триває, а три розслідування було розпочато після того, як вони оголосили про свою участь у виборах.

У місії зазначили, що засідання Ради регіонального розвитку, створеної Порошенком у 2015 році, були використані як платформи для кампанії нинішнього президента в різних областях України, і Порошенко здійснив велику кількість офіційних робочих візитів за час виборчої кампанії, часто використовуючи їх для її проведення.

Як повідомляв "Апостроф", рейтинг чинного президента Петра Порошенка, який протягом дня 1 квітня тримався на рівні 16%, опустився до позначки 15,97%.