RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Порошенко дали незвичайні поради для перемоги на виборах

Нинішньому президенту України Петру Порошенко дали поради, як перемогти на виборах і продовжити займати пост глави держави.

Про це повідомляє "Апостроф".

"Йому потрібно перезавантажувати свою кампанію і імідж. Головна помилка, яку може допустити зараз президент - продовжувати так само вести свою кампанію", - розповів політолог Петро Олещук.

Так і є, на цих виборах не спрацював прийом політиків поділу країни на умовних "своїх" і "чужих".

"Поділ суспільства на дві частини - тих, хто зі мною і тих, хто проти мене - вже не працює. Зеленський набрав свій відсоток голосів не тільки тому, що проводив кампанію, яка ефективно била по його цільовій групі, а й тому, що не брав участь в гризні основних кандидатів", - прокоментував ситуацію аналітик Українського інституту майбутнього Ігар Тишкевич.

Заява Порошенка про готовність до "глибокого і предметного діалогу" з непереконаними якраз і свідчить про те, що акценти кампанії будуть зміщуватися.

Але однієї тільки готовність до діалогу для прокачування більших м'язових груп рейтингу недостатньо. До такого можна віднести одіозних членів групи підтримки президента, наприклад, мерів Одеси і Харкова: Труханова і Кернеса відповідно.

"Збереження в повному складі теперішньої команди означатиме, що він не збирається нічого міняти. У такому випадку, у тих, хто не голосував за Порошенка, виникає тверда впевненість, що вони все зробили правильно. Якщо ж Порошенко буде вести діалог з тими, хто близький до нього за переконаннями, але критикував його, то президент може наздогнати і перегнати Зеленського", - підкреслив Тишкевич.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": "Від війни до холодильника або форс-мажор: як Порошенко виграти вибори".