RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

​Битва самців: психолог поставила "діагноз" Зеленському та Порошенко

Батл кандидатів в президенти Петра Порошенка і Володимира Зеленського - це спроба двох самців показати свою перевагу.

Про це "Апостроф" розповіла політичний психолог Світлана Чунихина.

За словами експерта, українці вимагають дебатів між кандидатами в президенти через потребу в шоу, а також елементарне бажання дізнатися - хто ж ховається за політичною особистістю Зеленського.

"Людям хочеться і шоу, і є потреба в змістовній дискусії, тому що ми маємо справу з протистоянням між добре відомим кандидатом, обтяженим недоліками, які йому сильно ускладнюють перемогу в другому турі, і кандидатом-джокером, про якого невідомо майже нічого, крім його сценарного втілення і кінематографічного образу, який він створив. Але про нього як про політика люди не знають майже нічого, його політична позиція створена краундфандінговим способом", - вважає психолог.

Але головною проблемою цього протистояння є те, переконана експерт, що кандидати перетягують один у одного формат: "Зеленському хочеться, щоб це було шоу, тому що це його стихія, а Порошенко наполягає, щоб це було змістовно, тому що це його точка сили".

Чунихина також порівняла батл кандидатів в президенти з битвою самців.

"І спроба показати свою перевагу, і погано прихована агресія відносно суперників. Ми бачимо, як крізь сценарії політичної боротьби проступають давні пласти, в тому числі, самцева конкуренція - спроба постукати себе в груди, прийняти загрозливу позу і кинути виклик супернику і деморалізувати його", - вважає експерт.

Детально читайте в матеріалі "Апострофа": Порошенко ходить по тонкій кризі, а Зеленський стоїть там, де потрібно - психолог.