RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

​У парламенті розповіли про перспективи партії Порошенко на виборах

Петро Порошенко має намір переформатувати склад партії БПП, стати її лідером і прибрати і неї токсичних людей.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

"Було заявлено, що тепер при наборі в команду буде проводитися праймеріз серед тих, хто захоче стати членами нашої команди", - повідомив лідер фракції БПП Артур Герасимов.

За інформацією джерел, назва партії планується скоротити: з "Блок Петра Порошенка - Солідарність" залишити тільки "Солідарність". І лідером цієї сили стане сам Порошенко.

"Ми чітко розуміємо, що одна з ключових помилок - в інформаційній стратегії полягає в тому, що ми не змогли донести до людей всю значимість тих досягнень, які були отримані Україною, як державою, на протязі цих п'яти років", - підсумував Герасимов. Але яким чином буде проходити той же праймеріз, він не повідомив.

"Для початку їм потрібно прибрати таких токсичних людей, як генпрокурор Луценко, нардеп Кононенко і т.д. Інакше це реформування нічого не дасть", - пояснює один з депутатів БПП.

Чи отримає Порошенко на парламентських виборах стільки голосів, скільки отримав у другому турі виборів президента (24,45%), відповісти складно. На його полі працюють багато інших політичних сил. Крім партії "Свобода", це партія Віталія Кличка "Удар". Співрозмовник "Апострофа" стверджує, що на вибори Кличко піде окремо. "Список може очолити брат Віталія - Володимир. А Віталій залишиться мером, йому там подобається", - розповів депутат, наближений до партії "Удар".

Детально читайте в матеріалі "Апострофа": Запахло грошима: як партії планують йти на вибори в Раду.