RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Порошенко в останній раз побував на Донбасі і дав пораду Зеленському: відео

Чинний глава держави Петро Порошенко під час візиту на Донбас у понеділок, 6 травня, заявив, що йому не соромно дивитися в очі військовим і дав пораду переможцю президентських виборів Володимиру Зеленському.

Відповідне відео виступу опубліковано на офіційній сторінці президента в Facebook.

"Cвоего наступника на посту президента прошу не повторювати помилок моїх попередників і належним чином дбати про Збройні сили України, тому що сильна армія при будь-яких обставинах захистить Україну. Вірю, що спільними зусиллями з вами ми зможемо повернути мир на всю територію Української держави", - сказав він.

Він також зазначив, що за час російської агресії на Донбасі загинули 2973 українських бійців з усіх силових відомств.

"Хочу підкреслити, що мені не соромно дивитися в очі українським воїнам і є про що звітувати українського народу. Звітувати про те, що зроблено мною на посаді президента і Верховного головнокомандувача", - додав Порошенко.

Також він доручив міністру оборони Степану Полтораку збільшити на 5 тисяч гривень доплати тим, хто знаходиться на "передку" до суми 17000 гривень. При цьому Порошенко додав, що на сьогоднішній день виплати на одного військовослужбовця складають 27 тисяч гривень.

Як повідомляв "Апостроф", раніше волонтер розповів, як Порошенка могли вбити на Донбасі.