RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У Зеленського зробили важливу заяву про розпуск Верховної Ради

У команді переможця президентських виборів в Україні Володимира Зеленського впевнені, що готові співпрацювати з діючою Верховною Радою, тільки в разі "прийняття важливих рішень", в іншому - її краще розпустити.

Про це в інтерв'ю LIGA.net заявив радник Зеленського, екс-міністр фінансів Володимир Данилюк, розповідаючи про можливі шляхи взаємодії з нардепами ВР.

"Перший - шлях договірняків. Це те, що Рада очікує, що ми прийдемо домовлятися-торгуватися. ... Я впевнений в іншому підході. У Зеленського є ... підтримка і довіра 73% виборців, і це єдине, на що він повинен спиратися в роботі з Радою. Нам потрібно щоб приймалися важливі рішення. Навіщо розпускати працюючу Раду? А непрацюючу - просто необхідно", - сказав він.

За його словами, в разі відмови ВР працювати з президентом "можна зробити так, щоб їх низька довіра конвертувалася в програш на наступних виборах, і заручитися підтримкою громадянського суспільства, яке навчилося тиснути на владу".

Детальніше про те, як припинити війну і повернути Крим і яка роль в цьому процесі у Зеленського, читайте в матеріалі "Апострофа": У Зеленського є два шляхи для повернення світу на Донбас - Леонід Кравчук.