RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Український "ворог Трампа" відповів на звинувачення з США

Нардеп Сергій Лещенко, якого адвокат президента США Рудольф Джуліані назвав ворогом Трампа в Україні, пояснив, звідки ростуть ноги у звинувачень на його адресу.

Про своїх висновках з цього приводу він поділився в інтерв'ю виданню LIGA.net.

"Думаю, його (Джуліані, - прим. ред.) дезінформував генпрокурор Луценко, з яким він активно спілкувався останнім часом. Луценко як склотару здав Україну американцям як розмінну монету, щоб тільки зберегти свою посаду генпрокурора. Він придумав собі, що спроби його звільнити будуть припинятися США, бо він допоміг викрити змову Байдена", - упевнений він.

Лещенко також пояснив, чому Джуліані назвав його засудженим через втручання у вибори США в 2016 році.

"Він мав на увазі рішення Окружного адмінсуду Києва. Деякий час назад депутат Борислав Розенблат подав до суду, звинувачуючи мене і Ситника у втручанні в американські вибори. Суд взагалі не повинен був приймати це рішення, тому що ніяких прав Розенблата ущемлено не було. Але він прийняв, тому що було таке замовлення Луценка. Але це адміністративний позов, і по ньому розпочато апеляційне провадження, тобто на сьогодні ніякого законного рішення суду не існує в природі. Тобто, хтось системно дезінформував Джуліані. Я так думаю, що Луценко", - пояснив нардеп.

Крім цього, нардеп повністю заперечує твердження Джуліані про те, що "чорна бухгалтерія" ПР, яку Лещенко оприлюднив в 2016 році, є повною фальшивкою.

"Чорна бухгалтерія" не просто не фальшивка - в Україні вироблено безліч графологических експертиз, які підтвердили її правдивість. А в США вона була використана при доведенні провини Манафорта - транзакції з "чорної бухгалтерії" звірялися з платежами Манафорту на офшори, в результаті чого Манафорта було визнано винним в кримінальних злочинах з ухилення від сплати податків і засуджено до тюремного терміну", - додав він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше адвокат Трампа зробив гучну заяву про ворогів в команді Зеленського, відмовившись від поїздки в Україну.