RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Джуліані назвав ім'я ворога Трампа в Україні

Персональний адвокат президента США Рудольф Джуліані, який відмовився від своєї поїздки в Україну, назвав нардепа Сергія Лещенка тим, хто був засуджений за допомогу демократам на виборах в США 2016 року.

Про це він розповів в інтерв'ю американському телеканалу Fox News.

"Я не поїду (в Україні - ред.), тому що вважаю, що я б опинився в середовищі людей, які є ворогами президента, а в деяких випадках і ворогами Сполучених Штатів, і в одному випадку вже засудженої людини, яку було залучено в допомогу демократам на виборах 2016 року. Я назву його ім'я. Це людина на прізвище Лещенко. Він оприлюднив "чорну книгу", - сказав він.

У той же час, сам народний депутат Сергій Лещенко у своєму блозі на "Українській правді" заявив, що генпрокурор України Юрій Луценко дезінформував Джуліані, щоб залишитися на своїй посаді.

"Луценко систематично дезінформує Джуліані з метою збереження своєї посади генпрокурора. Наприклад, Луценко бреше в своїх твердженнях, що "чорну бухгалтерію" Партії регіонів сфальсифіковано. Навпаки, експертиза та допити фігурантів цього документа підтвердили його правдивість", - зазначив він.

Також дезінформацією з боку Луценка нардеп називає те, що в Україні його було засуджено за втручання в американські вибори.

"Думаю, Джуліані зрозумів, що Луценко систематично вводив його в оману і скасував свою поїздку", - упевнений депутат.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в США розповіли про нову смертельну загрозу для Києва.