RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Незаконно? Розкрився цікавий момент з призначеним главою АП Зеленського

Новий глава Адміністрації президента Андрій Богдан підпадає під закон про люстрацію і, ймовірно, не може займати цю посаду.

Як відомо, Богдан займав кілька великих посад за часів президентства Віктора Януковича.

Зокрема, з березня 2010 року Богдан був заступником міністра Кабінету міністрів Анатолія Толстоухова. У лютому 2011 року посада була ліквідована.

Крім того, з липня 2013 року він обіймав посаду уповноваженого з питань антикорупційної політики при Кабміні.

Таким чином, Богдан підпадає під закон про люстрацію, який забороняє призначення колишніх чиновників часів Януковича на держслужбу.

Втім, в команді Зеленського, ймовірно, скористалися лазівкою, що була створену за часів Петра Порошенка. Зокрема, раніше Національне агентство з запобігання корупції встановило, що Адміністрація президента не є самостійним державним органом, а тому на нього можуть не поширюватися закони, що встановлюють обмеження для держслужби.

Оновлено. Зауважимо, що сам Богдан запевнив, що законно обіймає свою посаду, оскільки її вивели з-під закону про люстрацію.

Також, за інформацією ТСН, він стверджує, що потрапив під люстрацію "абсолютно несправедливо".

Зокрема, він наполягає, що саме завдяки його діям було викрито корупційну схему, за допомогою якої з держбюджету виводилися мільярдні суми.

Як повідомляв "Апостроф", 21 травня Богдан був призначений Володимиром Зеленським на посаду глави АП. Крім нього президент також затвердив ще ряд призначень.