RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Вакарчук натякнув на відставку Зеленського після референдуму: відео

Лідер групи "Океан Ельзи", новоспечений політик Святослав Вакарчук заявив, що референдум – це народне волевиявлення, а не перекладання відповідальності на народ, а також натякнув на відставку президента Володимира Зеленського.

Відповідне відеозвернення опубліковане на його сторінці в Facebook.

"Останнім часом ми багато говоримо про референдум. Референдум – дієвий спосіб народного волевиявлення. Наприклад, у 1991 році акт про проголошення незалежності України був скріплений референдумом. Але референдум – це народне волевиявлення, а не перекладання відповідальності на народ", – сказав він.

За словами Вакарчука, справжній лідер виходить до людей із референдумом, коли "вже має чітко сформоване власне рішення і тільки хоче або підтримка людей, або щоб люди відхилили це рішення".

Він також навів приклад прем’єр-міністра Великої Британії Девіда Камерона, який після невдалого референдуму пішов у відставку.

"Наприклад, Девід Камерон після невдалого референдуму по Brexit, який він організував, пішов у відставку. Не завжди треба йти у відставку, але завжди треба приймати на себе відповідальність. Саме для цього ми вибираємо лідерів" , – сказав Вакарчук.

Як повідомляв "Апостроф", на офіційному сайті президента України зареєстрували електронну петицію за відставку нового лідера країни Володимира Зеленського.