RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Розчаровує виборців: українці активно підписують петицію за відставку Зеленського

На офіційному сайті президента України зареєстрували електронну петицію за відставку нового лідера країни Володимира Зеленського.

Про це повідомляють на сайті глави держави в розділі "Електронні петиції".

Так, автором петиції, яка зареєстрована 22 травня, є Безрук Максим Миколайович. Станом на 13:00 23 травня вона набрала 16 180 голосів з необхідних для її розгляду 25 тисяч. До кінця підписання петиції залишилося 92 дні.

"Вельмишановний Володимире Олександровичу, голосування за Вас у більшості своїй було голосуванням протестним. Насправді Ви не маєте підтримки 73% виборців. Ваша особа зовсім не об'єднує більшість українців, що мають різні, почасти діаметрально протилежні погляди і бажання. Ви консолідували протест, не даючи конкретних обіцянок і політичних орієнтирів, однак тепер, після обрання і інавгурації, Ви не можете не мати конкретного шляху. І перші ж Ваші заяви та дії розчаровують Ваших виборців, розбивають цю тимчасову ситуативну народну консолідацію. Користуючись відсутністю змістовних обіцянок народові, Ви почали приписувати народній волі власні забаганки. Складається неприпустима ситуація, коли "слуга народу" не має моральних зобов'язань перед своїм народом, сформованих у передвиборчому процесі. Тому ми, народ України, вимагаємо Вашої негайної відставки з посади Президента України", - зазначається у петиції.

Як повідомляв "Апостроф", 23 травня у виданні "Урядовий кур'єр" був опублікований указ президента України Володимира Зеленського про дострокове припинення повноважень Верховної Ради і призначення позачергових виборів на 21 липня 2019 року.