RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Журналісти розкрили подробиці про тіньового "регіонала" в команді Зеленського: фото і відео

У команді нового президента України Володимира Зеленського не обійшлося без представника "регіоналів".

Про це йдеться в розслідуванні програми "Гроші". Журналісти з'ясували, що йдеться про Іллю Павлюка, який відповідає за координацію та фінанси регіональних представників команди президента.

В опублікованих листуванні його називають "Ілля Миколайович". У команді Зе він займається пошуком фізичних осіб-підприємців зі стабільним доходом і без боргів для поповнення через них виборчого фонду або контроль на місцях.

Цікаво, що прізвище Павлюка не згадується на сайті Зе-команди. Журналісти вважають, що його роль не афішують навмисно.

"Не знаю, звідки у вас інформація про причетність Павлюка до команди. В принципі, я з Іллею Павлюком знайомий, і вже досить давно. Але я з багатьма воджу знайомство, і ця людина не є членом нашої команди. Зараз я навіть не знаю, чим він займається", — прокоментував ситуацію бізнес-партнер Зеленського Сергій Шефір.

Приховувати зв'язки з Павлюком у президента можуть через те, що більшість згадок про нього в ЗМІ стосується періоду його діяльності при президенті Вікторі Януковича.

Зокрема, ЗМІ називають його "рішалою на митниці", "посередником в митних питаннях" і навіть "королем контрабанди" в західному регіоні.

Відомо, що Павлюк був помічником на той час народного депутата 6 скликання Ігоря Калєтніка, який зараз ховається від українського правосуддя в РФ. При цьому до влади може повернутися його батько Григорій Калєтнік, який в 1998-2005 роках обіймав посаду голови Вінницької ОДА. Екс-нардеп розраховує повернутися до корупційних схем в Україні саме через команду Зеленського.

На фото - Григорій Калєтник

На фото - Ігор Калєтнік

Раніше "Апостроф" повідомляв, що син президента-втікача України Віктора Януковича, Олександр < a href="https://apostrophe.ua/ua/news/society/2019-05-21/syin-yanukovicha-sdelal-neojidannoe-zayavlenie-o-poezdke-v-donetsk/163429">рассказал, чи дійсно їздив в окупований бойовиками Донецьк.