RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

На крок ближче до стандартів НАТО: прийнято закон про нову шкалу звань в ЗСУ

Верховна Рада підтримала в першому читанні проект закону, який передбачає реформу звань в Збройних силах України. Закон прийнято, щоб скорегувати шкалу звань ЗСУ зі шкалою в НАТО.

Про це повідомляється на сайті Верховної Ради.

У законопроекті пропонується ввести нову шкалу армійських і корабельних військових звань. Зокрема, скасовуються військові звання "прапорщик, старший прапорщик" (мічман, старший мічман) і вводяться нові звання "рекрут", "штаб-сержант" (штаб-старшина), "майстер-сержант" і "головний майстер-сержант» ( корабельні - "старший майстер-старшина", "головний майстер-старшина"). Крім того, передбачається поділ сержантського і старшинського складу на молодший і старший склад.

Законом також визначаються посадові обов'язки для нових посад в армії, а статут внутрішньої служби ЗСУ доповнюється новими додатками, зокрема, про порядок ведення книги пам'яті.

Відзначимо, що спочатку Рада провалила відповідний проект закону. Спікеру Верховної Ради Андрію Парубію довелося повертатися до законопроекту, поки його не прийняли в першому читанні.

Відзначимо, що відповідне рішення в середу, 29 травня, народні депутати підтримали 231 голосами.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Рада прийняла історичне рішення згідно по закону про мову.