RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Рада прийняла історичне рішення згідно із законом про мову: як голосували нардепи

Верховна Рада відхилила постанову, якою народні депутати пропонували скасувати результати голосування у другому читанні та в цілому за законопроект про мову.

Про це повідомляють на сторінці Верховної Ради України в Twitter.

Так, жоден з проектів постанов - № 5670-д-п, 5670-д-п1, 5670-д-п2, 5670-д-П3 - не набрав 226 мінімально необхідних голосів для того, щоб бути прийнятим і таким чином скасувати результати голосування за Закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

Як зазначає інформагентство "Інтерфакс", дані проекти постанов ініціювали народні депутати з фракції "Опозиційний блок", а також позафракційні парламентарії.

Відхиливши дані постанови, Верховна Рада розблокувала можливість голові ВР Андрію Парубію підписати закон про функціонування української мови як державної.

За постанову про скасування рішення Верховної Ради України від 25 квітня 2019 року про прийняття в другому читанні і в цілому проекту Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної" (№5670-д-П1) проголосували більшість депутатів партії "Опозиційний блок" - 24 з 38.

Також за були позафракційні нардепи. Депутати від партій в більшості голосували проти скасування рішення ВР від 25 квітня.

З поіменним списком тих, хто голосував, можна ознайомитися за посиланням.

Як повідомляв "Апостроф", переможець виборів президента шоумен Володимир Зеленський прокоментував прийнятий парламентом закон про мову.