RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

У Зеленського пояснили, чому Луценко все ще генпрокурор

Глава партії "Слуга народу" Дмитро Разумков заявив, що президент Володимир Зеленський не може звільнити генерального прокурора Юрія Луценка через "юридичні аспекти".

Про це він сказав в ефірі одного з телеканалів, передає УНН.

"Є юридичні аспекти. Якщо я не помиляюся, дані діячі написали заяву, а Луценко говорив про те, що не бачить ні моральних, ні професійних причин, чому він мав би з цієї посади піти. Я абсолютно згоден з Президентом країни Зеленським, який говорив про те, що генеральний прокурор України повинен змінитися", - сказав Разумков.

Він додав, що, з його точки зору, генеральний прокурор повинен мати юридичну освіту.

На питання про те, чи чекає Зеленський заяву Луценка про відставку, політик зазначив, що "Володимир Олександрович буде діяти в рамках українського законодавства і виконувати норми, прописані українським законодавством".

"Якщо генпрокурор вважає, що у нього є моральне право залишатися на цій посаді, то я думаю, що українське суспільство разом з Президентом вважають інакше. Час покаже, як будуть розставлені крапки над і. Я думаю, що це буде в найближчому майбутньому", - додав він.

Нагадаємо, докладніше про майбутнє генпрокуратури читайте в інтерв'ю "Апострофа" з Давидом Сакварелідзе: Якщо за спиною генпрокурора ніхто не стоїть, то депутати його знищать за тиждень.