RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

​Кравчук розповів, які цілі переслідує можливий глава СБУ

Перший президент України охарактеризував колишнього заступника глави СБУ і можливого нового главу силового відомства - Олександра Радецького як людину, що не має інших цілей, окрім як служити Україні.

Про це він повідомив "Апострофу".

За словами Леоніда Кравчука, обидва Радецьких (Віталій - батько, Олександр - син, - ред.) завжди понад усе ставили інтереси України.

"Я його (Олександра Радецького, - ред.) знаю по батькові, тому що батько був міністром оборони, коли я був президентом. І я не раз чув по телефону, коли він спілкувався з сином, що та людина освічена, урівноважена, аналітично мислить і не має інших цілей, окрім як служити Україні. Таке, по крайней мере, у мене склалося враження", - розповів Кравчук.

Перший президент України підкреслив, що щоб щось змінити в країні, потрібно приймати якісні кадрові зміни.

"Коли змінюється влада, то змінюється практично і весь чиновницький склад. Попередні служили, і це нормально, президенту Порошенко. Президент Зеленський поставив завдання змінити систему влади. Раз так, то виникає питання, а можуть цю нову систему втілити старі кадри, які працювали в іншій системі? тобто, чи зможуть вони за короткий період перебудуватися і служити вже іншими принципами? Тому з досвіду інших країн ясно, що повинно бути якісне кадрове зміна", - підсумував Леонід Кравчук.

Детально читайте в матеріалі "Апострофа": Служить Україні: що відомо про ймовірне чолі СБУ Олександра Радецького.