RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

​Хто і за чиї гроші піде на вибори в партії Кернеса і Труханова

Геннадій Кернес і Геннадій Труханов залишаться міськими головами в разі проходження "партії мерів" в парламент.

Джерело, знайоме з ходом переговорів розповіло "Апострофу", що спочатку така задумка і була.

"Вони хочуть сформувати першу п'ятірку з мерів великих міст, у яких був би хороший рейтинг, але виключно з півдня і сходу, але при цьому і сам Кернес, і Труханів хочуть залишитися мерами, вони не хочуть в Раду", - говорить співрозмовник "Апострофа".

До нового об'єднання планується приєднати частину партії "Відродження", а також, мажоритарників-самовисуванців. До одним з таких, за інформацією "Апострофа" відноситься і народний депутат Олександр Грановський, що прописався недавно в Харкові, який кілька днів тому заявив, що виходить з "Блоку Петра Порошенко". Грановський збирається йти по 169 округу в Харкові, за яким раніше в Раду обирався "фронтовик" Олександр Кірш.

До складу нової політсили увійде 15-20 мерів. За списками партії йтимуть мери таких міст, як Бахмут, Куп'янськ, і інших населених пунктів, де живуть більше 50-100 тис. Чоловік. Але остаточний список обіцяють показати вже після з'їзду в Харкові, оскільки зараз ще йдуть переговори з приводу квот. Очолити список нової партії повинен саме харківський мер Геннадій Кернес.

Фінансувати нову політсилу, яку вже охрестили "Партією поганих Ген", за даними джерел "Апострофа", будуть два бізнесмени - Ігор Коломойський і Павло Фукс, які мають тісні контакти між собою.

"Коломойський вирішив зробити це на противагу "Опозиційному блоку", щоб взяти південний схід. Він же сказав Кернесу, що дає їм телеканал 1+1 для медійної підтримки. Але більше вони орієнтовані на те, щоб завести в Раду мажоритарників під прапорами своєї сили", - пояснює співрозмовник.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": "Партія поганих Ген": навіщо Кернес і Труханів зібралися в Раду.