RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Зеленський різко відреагував на петицію про свою відставку

Президент України Володимир Зеленський дав відповідь на електронну петицію про свою відставку, яка вже набрала 25 тисяч необхідних голосів.

Відповідь глави держави опублікована 6 липня на його офіційному сайті.

У своїй промові Зеленський нагадав, що Конституція України чітко визначає умови, за яких президент повинен покинути свій пост. Перечень таких умов вказано в статті 108. Там йдеться, що повноваження президента України припиняються достроково у разі: відставки; неможливості виконувати свої повноваження за станом здоров'я; усунення з поста в порядку імпічменту; смерті.

"З об'єктивних причин залишити свій пост відповідно до пунктів 1, 2 і 4 я не можу. По-перше, я не можу знехтувати волею 73% виборців, які взяли участь у голосуванні в другому турі виборів президента України і підтримали мою кандидатуру. По-друге, я, звичайно, втомлююся (особливо в старому офісі з привидами комунізму в шафах), але в цілому непогано себе почуваю. І планую і надалі підтримувати хорошу фізичну форму", - заявив він.

При цьому Зеленський запропонував авторам петиції вимагати у народних депутатів проголосувати за законопроект про імпічмент.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Зеленському вказали на важливу проблему Дніпра, рішення якої зіграє йому на руку.