RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

В Росії оцінили шанси великої війни в Україні та повернення Криму

новини компаній

Кремль навряд чи зважиться на початок нової агресії в Україні, проте пом'якшення позиції Росії по Криму також не варто очікувати.

Про це "Апострофу" розповів російський історик і політолог Валерій Соловей.

елика війна – це абсолютно виключено. Це нікому нічого не дає. Це тільки приносить збитки і втрати. Поки я навпаки спостерігаю пом'якшення позиції відносно нового українського керівництва. Скоріш за все, це гра. Щось типу: проявіть Вашу мудрість, пане Зеленський, яку не проявляв ваш попередник. І зробіть все те, що вас просить Російська Федерація. І будемо Вас вважати українським президентом зі здоровим глуздом", - говорить Соловей.

За його словами, в США від Росії також вимагають зробити хоча б деякі символічні жести в бік України, щоб зустріч президентів Дональда Трампа і Володимира Путіна стала можливою.

"Бо в іншому випадку Трампу не вигідно зустрічатися, бо його заклюють власні ж медіа і конгрес. Тому у Вашингтоні дають зрозуміти – було б непогано, якби відбувся обмін військовополоненими чи просто полоненими. Щоб були здійснені певні взаємні гуманітарні жести. Це не породило б якусь принципову різницю у відносинах Росії й України, але це дало б ілюзію покращення відносин. І під таким соусом можна повертати Росію до ПАРЄ чи знімати санкції", - зазначив політолог.

У відповідь на питання про можливу зміну влади в Росії, Валерій Соловей зазначив, що будь-який політичний криза в РФ зможе привести до ослаблення Кремля і гнучкості влади, однак очікувати повернення Криму все ж не варто.

"Будь-яка політична криза в Росії, якщо міркувати цинічно, веде до її послаблення чи до гнучкості влади, що для України є добре. Більш того – будь-яка нова російська влада буде більш договороздатною на українському напрямку, ніж нинішня. Але відразу скажу, що це не відноситься до питання Криму. Яка б не була в Росії влада, питання Криму з точки зору Російської Федерації закрите... Бо він займає важливе місце і в російській культурі, і в російській історії. І нема в Росії дійсно впливової сили, яка могла б переломити масові настрої. І тому будь-який, навіть найбільш ультра-ліберальний президент, буде змушений прийняти цей спадок", - резюмував експерт.

Детальніше про це читайте в інтерв'ю "Апострофа" з Валерієм Солов'єм: Якою б не була в Росії влада, питання Криму закрите.