RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Військовий з США розкрив план Путіна по Україні

Зі зміною влади в Україні президент Росії Володимир Путін спробує ще більше дестабілізувати ситуацію в країні.

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" розповів американський офіцер Гаррі Табах.

"Ми бачимо, що він намагався відновити військові дії на Донбасі, концентрував там величезні війська, грав на нервах, роздавав паспорти. Так він перевіряє нову українську владу, наскільки він може ними маніпулювати. Було видно, що російська сторона намагається впливати на вибори в Україні. Не тому, що Кремль хотів перемоги Порошенка чи Зеленського. Ні, просто Путін хоче внести розбрат, розколоти суспільство. У США це вийшло, коли Трамп прийшов до влади - він розколов наше суспільство на дві полярні частини. Те саме Путін намагається зробити у вас: він грається і там, і сям, щоб Україна розвалилася на декілька частин, і тут буде громадянська війна до того, як це буде в Росії. Це допоможе йому консолідувати Росію, утриматися при владі. Він буде говорити: ви хочете, як в Україні?" - каже він.

За його словами, військового сценарію на Донбасі можна уникнути тільки в одному випадку - коли Україна матиме армію і зброю сучасного зразка.

"Військовий сценарій імовірний, але чим довше ви перебуваєте в такій ситуації, тим шанси на такий варіант зменшуються. Путін бачить, що немає ніякої підтримки від міжнародного суспільства, всі - проти господаря Кремля і проти його військової машини. Росія повністю ізольована. Але український військовий розвиток не ізольований. Сюди багато західних країн хочуть інвестувати, хочуть допомогти створити сучасну українську армію з сучасною зброєю, з професійними солдатами. А це дуже небезпечно для Росії. Не тому, що вони бояться програти чи втратити живу силу - людське життя для них нічого не варте. Але вони не захочуть, щоб весь світ побачив, що українська зброя сильніша за російську, що тепер не маленька радянська армія намагається протистояти великій радянській армії, а те, що маленька ізраїльська армія може знищити сім арабських армій просто тому, що у них професійні військові й зброя сильніша. Ось чому дуже важливо сьогодні для України мати сучасну армію і сучасну зброю", - додав екс-представник НАТО в Росії.

Детальніше про реальні плани Кремля і необхідності модернізації української армії, читайте в матеріалі "Апострофа": Путіну потрібна громадянська війна в Україні - Гаррі Табах.