RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Нового главу Луганської області запідозрили у співпраці з бойовиками: подробиці скандалу

Нового главу Луганської обласної державної адміністрації Віталія Комарницького запідозрили у співпраці з бойовиками "ЛНР".

Відповідний пост на своїй сторінці в Facebook розмістив волонтер Роман Синіцин.

За його словами, Комарницький приховав те, що є засновником релігійної організації "Парафія на честь святителя і сповідника Луки Кримського міста Луганська".

"Мова йде про Луганську парафію УПЦ МП (Український православної церкви Московського патріархату, - "Апостроф"), яка діє на території Луганської області, а свої служби переважно проводить на території Луганського медичного університету (в окупованому місті Луганську), скоро там закінчать будувати новий храм", - зазначив Синіцин.

Він додав, що серед засновників цієї релігійної організації, крім голови ОДА Віталія Комарницького, виявилися вельми неоднозначні люди.

Зокрема, мова йде про Олега Ковшарова і Любов Ковшарову, які фігурують на відео відомого пропагандиста Грема Філліпса 2014 року, де Олег Ковшаров представляється протоієреєм. У ролику вони активно виступають за створення так званої "Новоросії".

Крім того, серед засновників релігійної організації числиться Едуард Бербець, що є "чиновником" "ЛНР".

Як повідомляв "Апостроф", президент України Володимир Зеленський заявив, що Київ не готовий йти на переговори з бойовиками так званих ДНР і ЛНР, але готовий продовжувати роботу в "мінському форматі".

Раніше було розкрито схему фінансування фірмою з України бойовиків ДНР.

Також у Вінницькій області СБУ розсекретила схему, завдяки якій бойовики безперешкодно опинялися на території України.