RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

У кума Медведчука з партії Зеленського знайшли елітну віллу у Відні: фото і відео

Журналісти провели розслідування і виявили елітну віллу у Відні (Австрія) сім'ї Андрія Холодова, який балотується до Верховної Ради за списком партії "Слуга народу".

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Відзначають, що маєток придбано в 2013 році за 6 мільйонів євро (за нинішнім курсом це 175 мільйонів гривень). Це - вартість будинку на 360 квадратних метрів і 20 соток землі. Нерухомість оформлена на дружину Холодова - Катерину Шаховську. Дітей подружжя хрестила Оксана Марченко - дружина Віктора Медведчука.

Будинок розташований у Відні на вулиці Лайнцер штрассе в районі Гітцінг. Це найбільш елітний спальний район австрійської столиці з дорогими приватними будинками. Наприклад, в п'яти хвилинах ходьби від маєтку холодових розташовується будинок, де останні 5 років живе український олігарх Дмитро Фірташ.

Також у Відні знаходиться салон весільних та вечірніх суконь, який належить дружині Холодова - він розташований в центрі міста.

Сам Андрій Холодов - людина непублічна. Джерела журналістів серед учасників ринку називають його "тіньовим бізнесменом", який заробляє на роздрібній торгівлі сигаретами в столичних кіосках. Зокрема, активісти руху "Чесно" простежили і формальні зв'язки Андрія Холодова з підприємствами, види діяльності яких пов'язані з утриманням МАФів. Це зв'язок через дружину і брата Холодова.

Офіційно Андрій Холодов є бенефіціаром заводу "Ефкон-вікна" в столиці. Цей завод виробляє алюмінієвий профіль і інші будівельні конструкції з цього металу.

Катерина Шаховська є дизайнером одягу і кумою дружини співзасновника партії "Опозиційна платформа - За життя", кума російського президента Володимира Путіна Віктора Медведчука Оксани Марченко.

Про це свідчить фото з Instagram-аккаунта телеведучої, в підписі до якого вона називає дружину Холодова "матір'ю свого хрещеника".

Також у Марченко є спільні фотографії з дітьми Холодова і Шаховської, яких вона називає хрещениками.

На фотографіях з цими дітьми можна побачити і Віктора Медведчука і Андрія Холодова.

Про родинні зв'язки Холодова з дружиною Віктора Медведчука голові партії "Слуга народу" Дмитру Разумкову відомо.

"Наскільки я знаю, він кум не Медведчука, а Марченко. Наскільки мені відомо, він з ним, по-моєму, не знайомий. Можливо, я щось плутаю", - зазначив Разумков.

У списку партії "Слуга народу" Андрій Холодов вказується, зокрема, як підприємець і благодійник.

Як повідомляв "Апостроф", глава "Роснефти" Ігор Сєчин будує в Підмосков'ї два нових будинки, вартість яких може досягати 18 мільярдів рублів.