RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Для топ-чиновника Путіна будують подарунковий будинок за 20 млрд: відео

Глава "Роснефти" Ігор Сєчин будує в Підмосков'ї два нових будинки, вартість яких може досягати 18 мільярдів рублів.

Про це повідомляє видання Baza.

"Будівництво йде там же, де глава "Роснефти" будував інший особняк кілька років тому. В липні 2016 року про це писали "Ведомости". Сєчин подав на газету в суд, який визнав інформацію, що порушує право позивача на недоторканність приватного життя і постановив видалити матеріал з сайту і знищити тираж газети. Представники Сєчина стверджували в суді, що інформація про його власності не представляє громадського інтересу", - йдеться в повідомленні.

Раніше Сєчин зніс свій будинок там же, в Барвисі. У ЗМІ з'явилися кадри зруйнованого маєтка.

Зараз ділянка чиновника Путіна розрослася з трьох до 7,8 гектара: до неї були приєднані сусідні, які належали іншим чиновникам.

Відзначають, що на ділянці будують два будинки - "хазяйський" і "гостьовий". Перший на майданчику називають "жопою" - судячи з усього, через те, що його підземна частина в плані нагадує букву Ж. У першого будинку вже побудовані два підземні поверхи (наземних буде три); для другого виритий котлован. Будинки, за даними джерела, буде з'єднувати підземний тунель, де зможуть роз'їхатися дві машини. На ділянці також планується насипати гору, з якої буде "стікати струмок в озеро".

Охорона об'єкта стежить, щоб на дільницю не проносили телефони та іншу записну техніку. За порушення цих правил з будівництва можуть вигнати. Коли на ділянку приїжджає Сєчин, "всім влаштовують вихідний або короткий день".

Площа кожного будинку складе близько 12 тисяч квадратних метрів. За словами неназваного архітектора, причетного до будівництва будинків ряду російських чиновників, топ-менеджерів держкомпаній і олігархів, вартість будівництва обох будівель з обробкою може досягати 18 мільярдів рублів. Видання зазначає, що, виходячи з даних 2016 року про заробітну плату Сєчіна в 800 мільйонів рублів на рік, йому довелося б збирати на будівництво 23 роки.

"На об'єкті кажуть, що забудовник все це робить як би в подарунок Сєчину за щось. Але хто забудовник, за чий рахунок банкет - ніхто не знає", - говорить джерело Baza.

Як повідомляв "Апостроф", в Росії під Красноярськом будується величезний розкішний особняк для секретного відпочинку VIP-гостей площею майже 3 тис. Кв. м з вертолітним майданчиком і каплицею.