RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Це пахне погано: з'явилися несподівані подробиці про партію "Слуга народу"

Вся кампанія по реєстрації членів партії президента Володимира Зеленського "Слуга народу" є справжнім фейком.

Таку заяву в інтерв'ю виданню "Букви" зробив український адвокат Олексій Шевчук.

За його словами, партії "Слуга народу" і зовсім не існує.

"Існує партія, куплена на колінах у пана Качури. Найімовірніше, це він її продавав. То є така партія існує, і називається вона "Партія рішучих змін". Потім вона перейменовувалася в партію "Слуга народу". Проходило це все на адресі масової реєстрації. Я хочу, щоб ви як журналісти з'їздили і подивилися, що знаходиться за цією адресою – Січових стрільців 77, офіс 728", - заявив юрист.

Шевчук підкреслив, що донині ніхто не може дізнатися, як виглядає статут партії. Також неясно, звідки партія бере кошти для кандидатів, які йдуть в Раду по мажоритарних округах.

"Ось ця вся кампанія з реєстрації членів партії - повний фейк", - пояснив юрист.

Також у Шевчука є питання до того, як проходили з'їзди партії "Слуга народу". Йому незрозуміло, яким чином політична сила стверджувала список членів.

"Мені сьогодні "Слуга народу" нагадує Комуністичну партію епохи розпаду 1985-1987 років, коли вона вже розпадалася і там відбувалися політичні оргії. Точно так само відбувається тут - хочу призначаю, хочу не призначаю. Потім відбувається якийсь постпраймериз, коли відбуваються призначення і зняття цих кандидатів. Тобто жодного разу не засідала партія. Жодного разу не засідав з'їзд. Ніхто не може показати ці документи. Це пахне погано, і пахне тим, що статути готувалися на колінах і ніякої партії немає", - підсумував адвокат.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що вибори в Раду можуть не відбутися: у Зеленського назвали причину.