RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Саміт Україна - ЄС: стало відомо, що Захід скаже Москві з Києва

Під час саміту "Україна - ЄС", який пройде в Києві в понеділок, 8 липня, ніяких нових заяв про агресію Росії проти України чекати не доводиться.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

Так, як повідомили джерела, на саміті звучатимуть заяви про засудження дій Кремля, але нічого нового та більш категоричного ми не почуємо.

Зокрема, в спільній заяві буде висловлено "рішуче засудження" порушення суверенітету та територіальної цілісності України, внаслідок збройної агресії з боку РФ, починаючи з лютого 2014 року; анексії Криму та Севастополю. ЄС готовий і далі не визнавати російські паспорти, які видаються на окупованих територіях, всупереч Мінським домовленостям.

Крім того, Росію закликатимуть виконати зобов`язання та якнайшвидше звільнити 24 українських моряків та суда, захоплені у листопаді 2018 року. Також ЄС висловить свою глибоку стурбованість щодо ескалації у Керченській протоці та Азовському морі.

Детальніше про те, чи отримає Україна будь-які нові перспективи від саміту, читайте в матеріалі "Апострофа": Саміт Україна - ЄС в Києві: один з результатів уже відомий.