RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Президент у футлярі: стало відомо, як оточення тримає Зеленського під своїм контролем

Найближче оточення президента України Володимира Зеленського тримає його під контролем, намагаючись впливати на прийняття важливих рішень, що в цілому негативно позначається на ситуації.

Про це пише "Українська правда" з посиланням на свої джерела.

Так, в американських дипломатичних колах стверджують, що візит Зеленського в США переноситься в тому числі через голову Офісу президента України (ОПУ) Андрія Богдана.

"Американці були проти Богдана через його зв'язки з [олігархом] Ігорем Коломойським. І прислали сигнал саме таким чином. У Зеленського вважають, що візит затягується через неефективність [посла України в США Валерія] Чалого або парламентські вибори, але насправді це такий тонкий натяк на те, що Зеленський пішов проти побажань американської сторони", - заявив співрозмовник.

Крім того, деяких послів і дипломатів європейських країн бентежить великий вплив Богдана на Зеленського, адже він супроводжує його у всіх поїздках.

"Якщо говорити образно, то глава ОПУ став для президента як Вергілій для Данте в "Божественній комедії" - провідник крізь дев'ять кіл пекла української бюрократії і політики", - зазначає видання.

Уточнюється, що саме Богдан займається вирішенням важливих питань, ставши "суфлером у вусі президента": формує порядок денний, складає списки, підбирає мажоритарників, пише законопроекти, веде комунікацію з різними групами впливу у владі.

"В АП є кілька груп впливу. Вони різні, але роблять приблизно те ж - намагаються відрізати Зеленського від зовнішнього світу, не допустити прямої комунікації з президентом в обхід них. Якщо образно, то Богдан-Шефір-інші - вони намагаються тримати Зеленського в зручному для нього футлярі, між своїми", - заявив один з чинних міністрів.

Як повідомляв "Апостроф", відеозапис візиту президента України Володимира Зеленського та Андрія Богдана, голови Офісу президента, на завод "Південмаш" викликав обурення в українців.