RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Парубій різко відповів на заклик Зеленського скликати Раду: в мережі ажіотаж

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій відповів на прохання президента Володимира Зеленського про позачергове засідання парламенту і послався на регламент.

Про це Парубій написав на своїй сторінці в Facebook.

"Як Голова Верховної Ради України неухильно дотримуюсь чинного законодавства. До чого закликаю усіх посадовців. Президент України Зеленський звернувся до мене з проханням про скликання позачергового засідання Верховної Ради України. Однак скликання такого засідання не передбачено Законом, адже Регламент Верховної Ради України передбачає можливість скликання позачергового пленарного засідання у невідкладних випадках у період МІЖ пленарними засіданнями під час сесії Верховної Ради України", - підкреслив Парубій.

За його словами, існує єдина передбачена законодавством можливість - скликати на вимогу президента позачергову сесію Верховної Ради.

"Звернувся до Президента з проханням привести свій лист до Верховної Ради у відповідність до вимог Закону", - резюмував Парубій.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", депутати Верховної Ради України записали прощальне відео з нагоди закінчення своїх повноважень.