RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Названо один з головних способів звільнення Криму: у чому небезпечна відмова від нього

Україна не повинна сприяти економічному розвитку окупованих територій, так як таким образок Київ буде посилювати агресора.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив колишній постійний представник президента України в АР Крим Борис Бабін.

"Ми повинні дбати про жителів всієї України. Зараз йде війна, у нас є невирішений конфлікт, який триває. У нас немає ніяких гарантій, що Росія не буде нарощувати свою агресію, в тому числі з Криму, по відношенню до України. В таких умовах ми повинні думати про захист населення підконтрольної території. А основний шлях захисту цього населення – це максимальне ослаблення агресора. Інакше все призведе до того, що ми просто здамо всю країну окупантам. Тому говорити про те, що ми повинні сприяти економічному розвитку окупованих територій – досить дивна політика", - сказав він.

За словами Бабіна, на окупованих територіях за фактом встановлений російський режим, а значить, туди не можна поставляти товар.

"З точки зору економіки – це де-факто російська економіка. Ми не можемо відкрити шлюз між українською економікою і російською економікою. Тому що з того боку - економіка більше. Ми просто тоді розпишемося в тому, що ми - колонія Російської Федерації", - додав він.

Торгівлю з окупованими територіями Бабин назвав згубною для економіки України, так як це призведе до падіння гривні і підйому рубля.

Висловився екс-чиновник і про проблеми з водою в окупованому Криму. За його словами, воду Україна може дати Криму в тому випадку, якщо хоче, щоб Крим став плацдармом для захоплення всієї країни.

"У Північному Криму завжди була проблема з водою. Для потреб людини в село можна завезти водовозку, і людям вистачить. Але для того, щоб працював завод "Титан" або бромний завод, або щоб там вирощували корми для ковбасного заводу, тоді вода потрібна в промислових обсягах.

Але ми не повинні забезпечувати окупантам процвітання кримської економіки. Тому в таких умовах, як би прямолінійно це не звучало, неподання води в Крим є одним з основних реально доступних знарядь для деокупації", - резюмував він.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": В України є одне реально доступне знаряддя для деокупації Криму – Борис Бабін.