RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Зеленський і Парубій влаштували заочну суперечку в мережі

Президент Володимир Зеленський направив звернення до спікера парламенту Андрія Парубія з проханням зібрати позачергове засідання Верховної Ради, проте чиновник негативно відреагував на повідомлення.

Про це йдеться в соціальній мережі Facebook на сторінці глави держави і спікера ВР.

У зверненні вказується, що згідно з календарним планом роботи Ради 8-го скликання десята сесія триває до 19 липня.

"Тобто до 19 липня 2019 на вмотивовану вимогу осіб, визначених Конституцією України, під час чергової сесії Верховної Ради України восьмого скликання головою Верховної Ради України скликається позачергове пленарне засідання", - сказано у зверненні.

З огляду на це, Зеленський просить виконати вимоги провести засідання для розгляду питань, які були викладені в попередньому зверненні.

У той же час, в своєму пості в Facebook Зеленський заявив, що "працездатність і перемога - це не найсильніші риси сьогоднішнього парламенту".

"Ви... (парламент - ред.) влаштовуєте собі майже двомісячні канікули до початку першого засідання Верховної Ради України нового скликання. Хочу нагадати Вам і іншим народним депутатам України, що ОДИН ДЕНЬ (!) Роботи парламенту коштує платникам податків 13,3 млн грн. Відмовою в скликанні позачергового засідання Верховної Ради України Ви не просто самоусунулися від роботи на благо України і українців, а й виявляєте злочинну бездіяльність, яке призводить до розтрати майже 700 млн гривень з державного бюджету", - написав Зеленський.

У той же час Парубій відреагував на повторне прохання лідера України.

"Змушений знову повторити, що Ваше подання від 17 липня 2019 було оформлено не у відповідності до вимог чинного законодавства. Вчора я ввічливо попросив Вас виправити цю помилку. А також надав аргументоване, розгорнуте і вичерпне юридичне обгрунтування. Якщо Ви дійсно хочете проведення позачергової сесії, а не демонстрації передвиборного шоу, Ваш офіс без будь-яких труднощів міг би швидко і ефективно привести текст листа Президента до Верховної Ради у відповідність до вимог Закону та швидко передати до Апарату парламенту. І, як я вже зазначав, в найкоротші терміни я забезпечу проведення позачергової сесії", - зазначив Парубій.

Як повідомляв "Апостроф", депутати Верховної Ради України записали прощальне відео з нагоди закінчення своїх повноважень.