RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

З Кремлем ведуться таємні переговори щодо катастрофи MH17: всі подробиці

У п'ятницю, 19 липня, МЗС Росії підтвердило факт переговорів, що ведуться з Нідерландами про аварію пасажирського літака Boeing 777 над Донбасом.

Про це повідомляється в ресурсі livejournal.com.

Консультація двох країн проходить в закритому режимі.

"Такі консультації йдуть, але ми домовилися, що вони будуть носити конфіденційний характер", - сказав заступник глави МЗС РФ Олександр Грушко.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

17 липня 2014 року поблизу Тореза Донецької області зазнав аварії пасажирський Boeing 777 рейсу МН17, що летів з Амстердама в Куала-Лумпур, у результаті чого загинули всі 298 осіб.

28 вересня 2016 року в Нідерландах міжнародна слідча група оголосила проміжні підсумки розслідування: пасажирський лайнер був збитий з комплексу "Бук", привезеного з Російської Федерації, з території, підконтрольної проросійським бойовикам.

Встановлено, що після катастрофи літака знаряддя повернули в Росію. Версії про причетність українських військових до катастрофи слідчі відкинули. Незабаром з'ясувалося, що"Бук" привезли на Донбас з Курської області, де базується 53-тя бригада Збройних сил РФ.

У травні 2018 року Нідерланди і Австралія офіційно звинуватили Росію в катастрофі рейсу MH17.

19 червня 2019 рокуміжнародна слідча група в Нідерландах оголосила підозри чотирьом причетним до катастрофи рейса MH17 - екс-"міністру оборони" ДНР Ігорю Гіркіну, екс-"главі розвідки" ДНР Сергію Дубинському, колишньому російському офіцеру Олегу Пулатову і громадянину України, командиру розвідувального батальйону "ГРУ" ДНР Леоніду Харченку.

Російська Федерація всі звинувачення на свою адресу називає голослівними і запевняє, що доказів провини її військових у катастрофі Boeing 777 на Донбасі немає, відповідальність за трагедію вона покладає на Україну.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Як повідомляв "Апостроф", президент РФ Володимир Путін заявив, що Росію не влаштовує доповідь міжнародної слідчої групи про причетність росіян до катастрофи Boeing 777 на Сході України в 2014 році.