RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Хто очолить Кабмін: у "Слузі народу" вже визначилися з главою уряду

Джерела в партії "Слуга народу" підтверджують інформацію, що найбільші шанси очолити Кабінет міністрів є саме у заступника голови Офісу президента з економічних питань Олексія Гончарука, про що минулого тижня писав "Апостроф".

"Його серйозно розглядають на цю посаду", - говорить не під запис впливовий співрозмовник видання в партії.

Інші представники партії "Слуги народу" кажуть, що Гончарука запропонував нардеп Давид Арахамія, який претендує на місце глави фракції в парламенті, проте ця інформація не підтверджена.

За інформацією джерел, також на посаду прем'єра розглядається ще близько десяти кандидатів.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" писав, що Гончарук очолював Офіс ефективного регулювання (BRDO), метою якого є розробка і впровадження ефективної системи регулювання в Україні, спрямованої на створення кращого середовища для бізнесу та сприятливого інвестиційного клімату.

Про Гончарука також відомо, що він працював позаштатним радником екс-міністра екології та природних ресурсів, а також радником першого віце-прем'єр-міністра, міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва.

В Офісі президента Гончарук відповідає за блок економічного розвитку і реформи. Він все частіше супроводжує президента в поїздках по Україні та на міжнародних зустрічах.

Співрозмовники видання зазначають, що Гончарук - не конфліктна, але вольова людина. З слабких сторін - відсутність достатнього досвіду і політичної ваги.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": "Весільний прем'єр: яку гру затіває Коломойський за спиною у Зеленського".