RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Порошенко дав пояснення гучному скандалу з Гладковським в "Укроборонпромі"

П’ятий президент України Петро Порошенко заявив, що покладав великі завдання на Олега Гладковського, якого призначив заступником секретаря РНБО України і "вони були виконані".

Про це він повідомив в інтерв’ю виданню "Українська правда".

Він пояснив своє призначення Гладковського переконанням у тому, що "його управлінські якості дозволять швидко виконати поставлені під час війни завдання – переведення на тризмінний режим оборонного підприємства".

"І вони були виконані. Я ще раз хочу наголосити, якщо у вас є будь-які підстави говорити про те, що було порушено законодавство, будь ласка – в суд", - заявив Порошенко.

Разом із тим, пятий президент погодився, що призначати свого бізнес партнера на посаду заступника секретаря РНБО було помилкою.

"Звичайно, якщо я його звільнив, то звільненням я її (помилку, - ред.) і виправляв... Але позиція така, що у нас дії мають бути ефективними. Людина, в незалежності від того, чи вона близька, чи не близька до президента, якщо він скоїв помилку або злочин, то помилка – звільнення, злочин – в’язниця. В цьому полягає принцип. А ви кажете "ви помилялися"? Так, бачите. Але в мене була низка дуже вдалих призначень, які також не подобаються суспільству", - заявив Порошенко.

За його словами, питання скандалу в "Укроборонпромі" для нього є особливо "болючим", і через нього він втратив велику частину свого рейтингу.

"Це болюче особливо в зв’язку з тим, що я не маю до цього абсолютно ніякого відношення. Від слова "зовсім"", - додав він.

Як повідомляв "Апостроф", глава наглядової ради "Укроборонпрому" Айварас Абромавічус вважає, що концерн повинен провести кадрові чистки у відділах, що відповідають за закупівлі, фінанси та юридичний супровід.