RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

​У Зеленського цікаво висловилися росЗМІ про майбутнє Криму і Донбасу

Глава партії "Слуга народу" Дмитро Разумков розповів російським ЗМІ, що Україна хоче миру на Донбасі і повернути Крим.

Про це повідомляє "Коммерсант".

"Це одна з ключових проблем в країні. Всі ми хотіли б, щоб настав мир, щоб Донбас і Крим повернулися в Україну. На жаль, це не вирішується законами", - зазначив політик в інтерв'ю.

На це російські журналісти сказали, що тут необхідні компроміси.

"Особливий статус для Донбасу, про який стільки сперечаються і кажуть, він наскільки реальний? Адже це якраз законодавча частина", - запитали в ЗМІ.

"Це законодавча частина. Цей момент обговорення в стінах Верховної Ради явно теж буде, але в цій проблемі, в війні це не питання законів. Це питання бажання. Бажання закінчити цю війну. В української сторони воно є. На жаль, не у всіх учасників цього процесу ми спостерігаємо це бажання. Тут більше питання дипломатії, санкційного тиску, питання внутрішньої політики, пов'язані з боротьбою з корупцією, з інформаційною політикою, з економікою, інфраструктурою, соціальною політикою. Це цілий комплекс завдань, які потрібно буде виконати і які дозволять швидше повернути тимчасово окуповані території", - відповів Разумков.

Як повідомляв "Апостроф", за словами військового експерта Олексія Арестовича, Росія поглине Україну до 2042 року за однієї умови. Зокрема, він розповів про перспективи миру на Донбасі і майбутнє України.