RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Війна все ближче: мережу розбурхала заява Трампа про повернення Росії в G8

У вівторок, 20 серпня, президент США Дональд Трамп заявив, що підтримав би повернення Росії в G8, на що бурхливо відреагували в мережі.

Відповідний пост на своїй сторінці в Twitter розмістило агентство AFP.

"Трамп заявив, що "безумовно" підтримав би повернення Росії в G8", - сказано в повідомленні.

У той же час у мережі з'явився переклад заяви Трампа, яка прозвучала в трансляції телеканалу MSBC.

"Президент Обама (екс-президент США Барак Обама, - "Апостроф") не хотів, щоб Росія була в G8 тому, що [президент Росії Володимир] Путін його перехитрив. Це дуже погано, що Росія не в G8... Я хочу, щоб Росія була в G8. Скоро має бути саміт G8. Якщо хтось порушить це питання, я підтримаю повернення Росії найрішучішим чином", - нібито заявив Трамп.

Варто додати, що Росія була виключена з G8 2 березня 2014 року через агресію проти України.

На слова Трампа бурхливо відреагували в інтернеті.

Ця заява Трампа прозвучала незадовго до чергового саміту G7. Зустріч лідерів країн-членів G7 - Франції, Німеччини, Великобританії, Італії, Канади, США та Японії - відбудеться з 24 по 26 серпня в Біарріці (Франція).

Як повідомляв "Апостроф", у ніч на 25 червня 2019 року ПАРЄ прийняла резолюцію про зміну характеру санкційного механізму і запросила Росію повернутися до роботи в організації без обмежень права голосу, що викликало різку реакцію України - українська делегація вирішила припинити свою участь в організації, крім питань, пов'язаних з позбавленням повноважень російської делегації.