RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Обмін відбувся? Літак з в'язнями Кремля летить до Києва

У ніч на п'ятницю, 30 серпня, відбувся обмін полоненими між Україною і Росією.

Про це йдеться в публікації співробітниці Верховної Ради Анни Ісламової, якою поділився на своїй сторінці в Facebook новообраний генеральний прокурор України Руслан Рябошапка.

"Джерела в Україні розповіли, що обмін відбувся. Зараз бійці "Альфи" і співробітники СБУ прямують до аеропорту "Жуляни", куди повинен прибути борт з обміняними", - повідомляє, в свою чергу, Telegram-канал "ВЧК-ОГПУ".

Підтверджує цю інформацію Telegram-канал "Незигарь".

Також у мережі називають імена обміняних в'язнів Кремля.

Раніше екс-депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов повідомив, що обмін має відбутися вночі. Про це написали і інші джерела в Росії.

Напередодні стало відомо, що українського журналіста Романа Сущенка, який перебуває в полоні у Росії, перевезли в московське СІЗО "Лефортово".

Раніше російські журналісти повідомили, що в СІЗО "Лефортово" для підготовки обміну полоненими між Україною і Росією були переведені п'ять українських політв'язнів: Станіслав Клих, Микола Карпюк, Олександр Кольченко, Володимир Балух та Роман Сущенко.

Також планується, що будуть передані українські моряки, взяті в полон ФСБ РФ восени 2018 року в Керченській протоці.

Нагадаємо, "Апостроф" повідомляв, що в Генеральній прокуратурі України анонсували обмін полонених за формулою "35" на "35".