RU  UA  EN

Пʼятниця, 28 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 червня

27 червня

Всі новини

Обмін полоненими з Росією: з'явилася важлива новина про ще одного з в'язнів Кремля

Українського журналіста Романа Сущенка, який перебуває в полоні у Росії, перевезли в московське СІЗО "Лефортово".

Про це повідомляє російське видання "РІА Новости" у себе в Telegram.

Журналістам переведення українця, звинуваченого в шпигунстві, підтвердив секретар Громадської спостережної комісії Москви Іван Мельников. Він не пояснив причин переведення Сущенко.

"Можу сказати, що в даний час в слідчому ізоляторі "Лефортово" точно перебувають Володимир Балух, Павло Гриб, Станіслав Клих, Олександр Кольченко, Роман Сущенко та Євген Панов", - зазначив також Мельников.

"Засудженого в Росії за шпигунство українця Романа Сущенко привезли з колонії в московське СІЗО "Лефортово"... З чим це пов'язано, офіційних коментарів немає", - йдеться в повідомленні.

У Росії журналіста Романа Сущенко звинуватили в нібито зборі секретних відомостей про Збройні сили країни-агресора і Росгвардіі. Він не визнав себе винним.

Як повідомляв "Апостроф", раніше російські журналісти повідомили, що в СІЗО "Лефортово" для підготовки обміну полоненими між Україною і Росією були переведені п'ять українських політв'язнів: Станіслав Клих, Микола Карпюк, Олександр Кольченко, Володимир Балух та Роман Сущенко. Також планується, що будуть передані українські моряки, взяті в полон ФСБ РФ восени 2018 року в Керченській протоці.