RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Історик назвав "маленькі" справи, які можуть підняти Зеленського на новий рівень популярності

Найближчим часом економічних успіхів в команді президента Володимира Зеленського не буде.

Таку заяву в інтерв'ю "Апострофу" зробив історик Георгій Касьянов.

"Тобто будь-які економічні реформи спочатку завжди ведуть до погіршення ситуації. Це як при лікуванні хвороби гомеопатією - спочатку погіршення, а потім швидке поліпшення.

По-перше, будуть потрібні непопулярні заходи, але зараз робляться популярні. Потроху знижуються тарифи на газ. Вирішили вбити "Роттердам плюс" - і це дуже правильно. Відкрито кримінальне провадження ", - сказав він.

За словами історика, довіру українців Зеленський може отримати завдяки закону про "евробляхи".

"Не пам'ятаю подробиць, але це буде більш справедливим, адже те, що зараз діє в цій області, виглядає абсолютно дико. І якщо це зроблять, то відразу кілька мільйонів людей йому повірить. Люди купували машини за якісь невеликі гроші. Вони на них не просто катаються, а заробляють, працюючи як таксі і так далі. це велика кількість людей, і якщо це зроблять, то відразу буде сигнал, що про них думають", - сказав Касьянов.

Він додав, що також не варто забувати і про глобальні реформи. При цьому історик підкреслив, що на новий рівень популярності Зеленського можуть підняти і повсякденні справи.

"Припустимо, дуже добре було б здійснити посадки корупціонерів, але ще краще було б, якби поліція почала працювати, якби вулиці стали безпечними, якби всі ці колосальні структури з продажу наркотиків якось прищемили, щоб люди побачили, що в під'їздах не товчуться.

Великі питання важливі - війна, економічні реформи, судові реформи, корупція і так далі. Але дуже важливо зробити щось, щоб на рівні повсякденного життя щось зрушилося. І, звичайно, центральна лінія - це економічна свобода. Тобто це створення дуже чітких, простих, прозорих правил взаємовідносин бізнесу і держави, і запуск ініціативи знизу", - зазначив він.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Зараз Зеленському потрібно пірнути глибше і набрати побільше перлин - Георгій Касьянов.