RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

З'явилися нові дані про полонених для обміну між Україною і Росією

Списки полонених для видачі в рамках обміну між Україною і Росією, куди включили 24 моряків, заарештованих після інциденту в Керченській протоці, і ще 11 засуджених, в тому числі режисера Олега Сенцова, можуть змінюватися аж до початку процесу, який заплановано на суботу, 7 вересня.

Про це повідомляє Інтерфакс.

Спочатку Москва і Київ домовилися про обмін за формулою "35 на 35", але до 7 вересня в неї можуть внести зміни, переговори триватимуть аж до цієї дати.

Крім того, на даний момент під питанням залишається видача Україні Станіслава Клиха і Миколи Карпюка, засуджених в Росії на тривалі терміни за звинуваченням в участі в бойових діях в Чечні. Раніше про те, що у Москви "особлива позиція" по їх видачі говорив президент Володимир Путін на зустрічі з депутатом Верховної ради Віктором Медведчуком.

Також під питанням видача двох співробітників Служби безпеки України, яких затримали після захоплення українських кораблів в Азовському морі і звинувачують в керівництві діями трьох українських кораблів.

Детальніше про це, читайте в матеріалі "Апострофа": Обмін полоненими між Україною і Росією: заяви Путіна, звільнення Цемаха і інші подробиці.