RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

21 квітня

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Голландія висунула Росії гучну вимогу по Цемаху

Нідерланди офіційно вимагають від Росії видачі Володимира Цемаха, обвинуваченого у справі про Boeing MH17, який був збитий на Донбасі в 2014 році.

Про це повідомляє The Insider.

Офіційний представник МЗС Марія Захарова відмовилася відповідати на питання про те, чи видасть Росія обвинуваченого: "Спочатку треба визначити його правовий статус, а це питання коментує не МЗС, а Тетяна Москалькова. Коли його правовий статус буде визначений - тоді звертайтеся до нас".

Уповноважений з прав людини Тетяна Москалькова на питання журналістів заявила: "Цемах залишається обвинуваченим у справі, яку Україна поки не закрила. Відповідно до чинного законодавства він може свідчити по відеозв'язку, або приїжджати для свідчень до суду, а потім повертатися в Росію. Про вимоги Голландії про видачу мені невідомо, з цим питанням слід звертатися в Генпрокуратуру".

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф" 27 червня бойовика так званої ДНР Володимира Цемаха, який командував ППО в місті Сніжне в липні-серпні 2014 року, коли над ним був збитий Boeing MH17, вдалося викрасти українським спецслужбам і вивезти на підконтрольну територію. 7 вересня Володимира Цемаха разом з рядом інших ув'язнених обміняли на українських полонених .