RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Як Україні відбити газовий шантаж Путіна: названо ключові кроки

Росія матиме можливість узимку впливати на енергозабезпечення України припиненням поставок вугілля та нафтопродуктів. Стало відомо, як Україні протистояти цьому впливу.

Про це йдеться в матеріалі Zn.ua.

"Необхідно приділити особливу увагу кіберзахисту ОЕС і локальних розподільних енергомереж, а також протидиверсійним заходам на Харківщині й Полтавщині, газові родовища яких сукупно забезпечують більш як 80% видобутку вітчизняного газу. Те саме стосується й об'єктів атомної генерації, і ОЕС. Ну й, звичайно ж, підписаний у Варшаві 31 серпня тристоронній українсько-польсько-американський меморандум про співробітництво у сфері енергетичної безпеки слід закріпити контрактом та експериментальною поставкою СПГ зі США в найближчі місяці й саме під Новий рік. З істерики в російських ЗМІ видно, що це правильний напрям, стратегічно визначений, щойно 2017 року перший танкер з американським СПГ прибув до Польщі. Його ще мало на європейському ринку, його ще немає в Україні, але американський СПГ — це вже потужний чинник впливу. За першим танкером з американською нафтою, який прибув улітку цього року до України, має не забаритися й перший метановоз з американським газом. До речі, 2018 року видобуток нафти в США зріс на 16%, а газу — на 12. Глобальні ринки стають дедалі насиченішими й конкурентними, чим ми повинні скористатися, особливо в умовах, коли нам намагаються нав'язати повернення до старих схем типу "РосУкрЕнерго", - пише видання.

Крім цього, як зазначають автори, не треба Україні боятися ставити свої умови.

"Не треба тягтися у кільватері чужих забаганок. Закордонні візити не замінять домашньої роботи, яка має бути виконана, а країна підготовлена до спекотної зими-2020. Жодних двосторонніх переговорів із "Газпромом", допоки не буде виплачено "Нафтогазу" 2,8 млрд дол. США за рішенням Стокгольмського арбітражу. Тільки тристоронній формат за участи Єврокомісії і контракт на транзит на основі європейського енергетичного законодавства", - зазначається в матеріалі.

Як повідомляв "Апостроф", озвучено небезпечний план Путіна для України.