RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Росія ризикує: адвокат пояснив ситуацію із захопленням українських кораблів

За рішенням Міжнародного трибуналу з морського права Росія зобов'язана повернути Україні не тільки полонених моряків, а й кораблі, захоплені в 2018 році в Керченській протоці.

Про це "Апострофу" розповів адвокат Микола Полозов.

За його словами, захоплені в Керченській протоці суда є речовим доказом у кримінальній справі.

"У червні 2019 року МЗС Росії направило ноту на адресу МЗС України про те, що може передати їх на відповідальне зберігання до винесення вироку. Тому питання не вирішено, а кораблі є предметом подальших переговорів. Поки вони знаходяться в Керчі під контролем російської влади", - каже адвокат.

Полозов також зазначив, що в разі невиконання вимоги Міжнародного трибуналу на Росію можуть бути накладені санкції.

"Неповернення кораблів - це певний ризик для Російської Федерації. Тому що в наказі Міжнародного трибуналу з морського права йшлося про фізичне повернення. Якщо його вимоги не будуть виконані повною мірою, то на Росію можуть бути накладені санкції. А російська влада в цьому навряд чи зацікавлена. Що стосується стану кораблів, то з них зняли електроніку для проведення слідчих дій та експертизи. Чи поставили її назад, інформації поки немає", - зазначив Полозов.

Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": Росія повинна платити Україні: чому звільнення моряків - це тільки початок.