RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У США цікаво відреагували на публікацію стенограми розмови Зеленського з Трампом

Стенограму розмови президента Володимира Зеленського і президента Дональда Трампа обговорюють не тільки в Україні, але і в США.

Так, за даними The Washington Post, міністерство юстиції Сполучених Штатів Америки вивчивши стенограму, не знайшло жодних фактів порушення американського законодавства з боку президента Трампа.

"Управління з кримінальних справ міністерства вивчило офіційну запис бесіди (президентів - ред.) І прийшло до висновку, спираючись на факти і відповідне законодавство, що не було порушення норм фінансування виборчих кампаній, що ніякі інші дії не потрібні. Всі уповноважені відділи міністерства погодилися з цим юридичним висновком, і міністерство закрило справу", - йдеться в документі.

Менш поблажливими виявилися колишній віце-президент США Джо Байден і спікер Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі.

Зокрема, Байден, як передає CNN, назвав поведінку Трампа "трагедією" і "образою для кожного американця і основоположних цінностей нашої країни".

"Це питання національної безпеки. Це перевірка наших демократичних цінностей. Конгрес повинен слідувати фактам і швидко вживати заходів, щоб привернути Дональда Трампа до відповідальності", - заявив він.

У свою чергу, Пелосі заявила, що стенограму можна вважати прецедентом для імпічменту Трампа.

"Публікація записів телефонної розмови Білим домом підтверджує, що мала місце поведінка президента, що підриває непорушність наших виборів, престиж посади, яку він займає, і нашу національну безпеку", - цитує її заяву, що опубліковано в середу, 25 вересня, агентство Reuters.

Сплив також ще один цікавий нюанс. Виявляється, що стенограму розмови двох президентів навряд чи можна назвати такою, оскільки її текст склали на основі записів співробітників адміністрації, які перебували в ситуаційній кімнаті Білого дому під час скандальної телефонної розмови. Тому правильніше її назвати меморандумом.

Про те, чим Трамп розлютив Конгрес США і як його можуть зняти з посади, читайте в матеріалі "Апострофа" Імпічмент для Трампа: наскільки це серйозно і при чому тут Зеленський