RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Грають з вогнем? Мережа вибухнула коментарями через нові домовленості щодо Донбасу в Мінську

Українці шквалом коментарів відреагували на узгодження в Мінську "формули Штайнмаєра" щодо Донбасу.

Своєю думкою з цього приводу вони поділилися в соцмережах: деякі відразу ж назвали нові домовленості "зрадою", інші вказали на те, що тексту законопроекту ще немає і не варто розганяти паніку.

Скептична реакція більшості українців пов'язана, скоріш за все, з тим, що спочатку під "формулою Штайнмаєра" передбачалося, що спочатку Україна повинна була ввести в дію закон про вибори на Донбасі і тільки потім сторони відводять війська.

Наступний крок - проведення виборів, і після визнання їх з боку ОБСЄ Україна повинна була надати Донбасу особливий статус. Далі, згідно з "формулою", реалізується пункт про повне виведення НВФ і повернення контролю над державним кордоном України.

У той же час під час термінового брифінгу президент України Володимир Зеленський уточнив, що буде новий закон по Донбасу, а не "формула Штайнмаєра" в первозданому її вигляді, що описано вище.

Детальніше про прес-конференцію Зеленського, читайте в матеріалі "Апострофа": Розведення сил і "формула Штайнмаєра": Зеленський розповів про нові домовленості щодо Донбасу, відео.