RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Скандал навколо "формули Штайнмайера": що говорять на Заході і про що мовчить влада

Після імплементування "формули Штайнмайера" українською стороною в ЄС очікують повного виконання Мінських угод всіма сторонами.

Про це повідомила в коментарі "Інтерфакс-Україна" Майя Косьянчич, прес-секретар представника ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріки Могеріні.

"Підсумки вчорашньої дискусії Тристоронньої контактної групи в Мінську, в тому числі, щодо так званої "формули Штайнмаєра", - це крок, який, як можна сподіватися, може привести до подальших зусиль щодо повного виконання Мінських угод усіма сторонами", - заявила вона .

Крім того, Косьянчич підкреслила, що Європейський Союз залишається твердим у повній підтримці незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

Тим часом лідер фракції "Голос" Сергій Рахманін вказує на відсутність чіткої державної позиції офіційних осіб щодо наслідків згоди України на "формулу Штайнмайера".

"Сама по собі "формула Штайнмаєра" не є чимось загрозливим ... Це просто набір слів. А тут питання в тому, що з цього випливає, що буде після цього - незрозуміло", - сказав Рахманін журналістам в кулуарах Верховної Ради після зустрічі глав фракцій з президентом України Володимиром Зеленським.

Нардеп також зазначив, що дотепер не було відповіді від влади на питання, що стоїть за цим кроком і з якою метою він був зроблений. За його словами, "формула Штайнмайера" не може бути ні перемогою, ні капітуляцією - "це просто механізм введення в дію закону про особливий статус".

Рахманін вважає, що президент повинен у Верховній Раді пояснити всьому суспільству, що буде далі.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі з'явився текст "формули Штайнмаєра", який підписали учасники переговорів в Мінську. Відомо, що Леонід Кучма відмовився ставити підпис під єдиним документом, інакше в Києві буде черговий Майдан. Тому підписи стоять під окремими листами.