RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Зеленський зустрічався в США з персоною, пов'язаною з російським криміналом: фото і деталі розслідування

Президент України Володимир Зеленський під час свого візиту в США встиг зустрітися з підприємцем Семом Кисліним, якого пов'язують з українською та російською організованою злочинністю.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на The Insider.

За даними видання, він був однією з ключових фігур, що зв'язали команду Трампа і Зеленського. Організовуючи знакову зустріч Зеленського і Трампа, Кислін використовував це в своїх цілях, щоб нібито розправитися з екс-президентом України Петром Порошенком і повернути свої українські активи, які було заарештовано в ході антикорупційних розслідувань, в рамках розшуку грошей колишнього президента-втікача Віктора Януковича.

Журналісти припускають, що мова йде про покупку в 2014 році Кисліним кіпрської компанії Opalcore Ltd за $8 млн за дисконтом. На той момент на її рахунках в українських банках розміщувалися бонди-облігації, вартістю $20 млн, вони перебували під арештом. Разом з відсотками набігло близько $23 млн доларів. Але грошей він не отримав - ці кошти було конфісковано за вироком Краматорського суду у справі Януковича. Поки Порошенко був при владі, Кислін не займався поверненням коштів, а тепер, скоріш за все, для цього час настав.

Відзначимо, засновника компанії Trans Commodities в США уродженця Одеси Сема (Семена) Кисліна ФБР пов'язують з покійним Іваньковим (Япончиком) з Солнцевської ОЗУ і братами Михайлом і Львом Чорними (Ізмайлівська ОЗУ).

Також Сем Кислін відомий як соратник і донор екс-мера Нью-Йорка Руді Джуліані (чим дуже пишається), який тепер є радником Трампа, і саме він, як повідомлялося, намагався організувати тиск на українську правоохоронну систему для того, щоб почати розслідування відносно сина Джо Байдена.

Як повідомляв "Апостроф", раніше з'явилися тексти листування дипломатів США з помічником Зеленського в скандалі з імпічментом Трампа, в якому знайшли "український слід".