RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Зеленський пояснив, як хоче завершити війну на Донбасі і що буде з розведенням сил

Президент Володимир Зеленський заявив, що вважає сторонами конфлікту на Донбасі Україну і Росію.

ПРЕСС-КОНФЕРЕНЦІЯ ЗЕЛЕНСЬКОГО В KYIV FOOD MARKET - ДИВИТИСЯ ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЮ

Про це він сказав під час прес-конференції в Києві 10 жовтня.

За словами глави держави, якщо зустріч у нормандському форматі буде переноситися, то він має намір домагатися завершення війни на Донбасі через переговори в Мінську. Якщо і цей майданчик не дасть результатів, то, за словами Зеленського, у нього є ще один варіант.

"Це прямі переговори з президентом РФ. Я з приводу повернення наших людей і обміну, готовий до прямих переговорів. Я побачив, що був такий результат, я готовий до цього", - підкреслив президента.

Він сказав, що його команда готова вирішувати проблеми Донбасу, на відміну від минулої влади.

"Час йде і люди йдуть. Хтось їде, хтось гине. Потрібно визнати, ми поспішаємо, щоб закінчити війну. І якщо хтось вважає, що це зрада, то я вважаю, що зрада - "заважати мені зупинити війну і зупинити загибель людей", - сказав він.

Крім того, Зеленський заявив, що не збирається вступати в конфлікт з добровольцями та ветеранами, які вирушили до місця розведення військ на Донбасі. Також президент пообіцяв не скасовувати пільги для ветеранів Донбасу.

"Влада буде шукати можливість переговорів з тими, хто проти розведення сил. Каже, що протести підгрівають і він знає, хто за цим стоїть. Говорити з ветеранами потрібно. Я їх поважаю, але якщо вони приїхали в Золоте... Вони не військові, але сидять там зі зброєю ...", - сказав він.

Також відповів президент і на питання про миротворців. За його словами, вони повинні стояти на кордоні між Україною і Росією, а іншого варіанту просто немає.

Нагадаємо, що в мережі розкрили деталі зустрічі Зеленського з ветеранами АТО.