RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Скандальний "слуга народу" виступив з несподіваною ініціативою щодо військового збору

10 жовтня депутат від партії "Слуга народу" Олександр Дубінський вніс у Верховну Раду два законопроекти про скасування військового збору в Україні.

Відповідні законопроекти зареєстровані у Раді під №2252 і №2253.

Перший пропонує внести відповідні зміни в Податковий кодекс, а другий - в Бюджетний. Текстів документів на сайті Верховної Ради на даний момент немає.

Дискусії про скасування військового збору ведуться політиками і економістами вже не вперше. Зокрема, глава Офісу президента Андрій Богдан в ефірі одного з телеканалів сказав, що скасовувати його можна буде тільки тоді, коли дозволить економічна ситуація.

Нагадаємо, що військовий збір в Україні було введено з 3 серпня 2014 року. Його ставка складає 1,5% від об'єкта оподаткування. Платниками збору є фізичні особи-резиденти, які отримують доходи як в Україні, так і за її межами, фізичні особи-нерезиденти, які отримують доходи в Україні, а також податкові агенти.

Для резидента об'єктом оподаткування збором є загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід; доходи з джерела їх походження в Україні, які остаточно оподатковуються під час їх нарахування; іноземні доходи, отримані з джерел за межами України.

Таким чином, об'єктом оподаткування нерезидента є загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід з джерела його походження в Україні; доходи з джерела їх походження в Україні, які остаточно оподатковуються під час їх нарахування.

Як повідомляє "Апостроф", у народного депутата від фракції "Слуга народу" Олександра Дубинського був помічений дорогий годинник відомої марки Rolex.