RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Новий обмін полоненими: Україна розкрила важливі деталі домовленості з Росією

У Міністерстві закордонних справ не готові говорити про можливі дати обміну полоненими з Росією. При цьому новий етап обміну знаходиться на завершальній стадії.

Про це заявив глава відомства Вадим Пристайко.

"У цих процесах кожне сказане слово завжди може зіграти драматичну роль. І я просто намагаюся не говорити ні про дату, ні про кількість обміну, ніяких не давати даних. Тому що дійсно частка кожної конкретної людини, що сидить за гратами, може зважитися просто неуважно сказаним словом. Саме тому я хочу сказати, що цей процес знаходиться у вирішальній стадії. Але ні скільки людей, ні дати, вибачте, я не можу вам сказати ", - сказав він.

За його словами, майбутній обмін "значно складніший, і він складається з декількох груп людей". Пристайко зазначив, що Україна хоче обміняти три групи людей.

Також він підкреслив, що вироки, які в останні дні в Луганську і в Донецьку виносилися вироки, є "необхідною частиною процесу".

Варто нагадати, що попередній масштабний обмін полоненими між Україною і Росією відбувся 7 вересня. В Україну повернулися 24 військовополонених моряка і 11 політв'язнів.