RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Ніякої "зради": в МОЗ пояснили гучне кадрове рішення

У Міністерстві охорони здоров'я України пояснили гучне кадрове рішення, яке викликало хвилю обговорення в соціальних мережах, - звільнення державного секретаря Артема Янчука та покладання виконання його обов'язків на Інну Солодку.

Відповідне роз'яснення "Апострофу" дав радник міністра охорони здоров'я України Дмитро Раїмов.

За його словами, Янчука подавали у відставку минулого тижня, але тоді не проголосував Кабмін.

"У цей же день Янчук пішов у декрет. Хоча, до інформації про звільнення, не збирався. Пішов у декрет з порушенням закону. Міністр [охорони здоров'я Зоряна] Скалецька подала його на звільнення, і Кабмін затвердив її прохання. Янчука вивели "за штат" зі збереженням усіх гарантій держслужбовця", - зазначив Раїмов.

Він підкреслив, що поштовхом до звільнення став конфлікт між політичним керівництвом і неефективними чиновниками. Без держсекретаря провести аудит і звільнити неефективних неможливо.

"Кабмін підтримав нову команду міністра. Тепер ми зможемо завершити аудит роботи МОЗ та прийняти управлінські рішення. Тепер у МОЗ все конфлікти завершено. Буде тільки робота на продовження реформ і закон", - підкреслив він.

Варто зазначити, що про звільнення Янчука повідомила екс-міністр охорони здоров'я Уляна Супрун на своїй сторінці в Facebook, після чого в мережі почалося бурхливе обговорення: в кадровому рішенні багато хто побачив "зраду", оскільки не було роз'яснень самої процедури прийняття рішення.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі виник ажіотаж через призначення на топ-посаду подружжя дружини "слуги народу" глави Міністерства юстиції Дениса Малюськи.