RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У Зеленського зробили цікаву заяву про новий закон по Донбасу і мітинги в Україні

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія впевнений, що частині учасників мітингів в Києві виплачують грошові бонуси.

Про це він сказав в інтерв'ю LB.

"Факт проплати дійсно є. Моїм знайомим атошнікам пропонували по тисячі гривень за участь в мітингу. Я впевнений, що малої частині людей сплачують участь в акціях, але реальних протестувальників набагато більше. 95% вийшли на Майдан з ідеологічних міркувань, але це не значить, що немає 5%, які отримують гроші. Може бути, росіяни платять, може - Петро Олексійович або хтось ще", - пояснив він, назвавши ці 95% українців "україноботами".

Також Арахамія уточнив кілька моментів щодо законопроекту про статус Донбасу, сказавши, що його "не існує в природі".

"На даний момент немає навіть первинного драфта. Напевно, дійсно марно його обговорювати, тому що ми говоримо про абстракції", - роз'яснив він, додавши, що таймлайна зі створення законопроекту немає.

За його словами, якщо переговорний процес в нормандському форматі завершиться успіхом, то ініціатива написання відповідного законодавчого документа буде виходити з переговорної групи, далі "буде гаряче обговорюватися на комітеті".

"Учасники переговорів з нашого боку. Як Росія може брати участь в нашій законотворчості?" - додав він, відповідаючи на питання про участь Росії в створенні законопроекту, як учасника переговорів.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Арахамія поскандалив з екс-журналістом телеканалу "1+1" і депутатом від "Слуги народу" Олександром Дубинським.